Nieuwsbrief jaarbijeenkomst september 2022

Er gaat niets boven Groningen!

De jaarbijeenkomst van de Vakgroep Restauratie van afgelopen vrijdag vond plaats in Groningen. Het was een zeer geslaagde dag. De zon scheen uitbundig, de stad bruiste, het programma was leuk en het gezelschap aangenaam! De aftrap van de dag vond plaats in het prachtige monumentale Prinsenhof. Na de ontvangst lieten drie stadsgidsen de stad van haar mooiste kant zien. Grappige anekdotes werden verteld, interessante historie kwam voorbij en bovenal konden we ons vergapen aan al die prachtige monumenten, die de stad Groningen rijk is.

’s Middags werden we met passend vervoer, een museale stadsbus, naar de Fraeylemaborg vervoerd in Slochteren. Na een heerlijke lunch gingen we in groepen uiteen om de borg en het park eromheen te ontdekken. De recent gerestaureerde Fraeylemaborg heeft een rijke historie en is een feest om te bezoeken.

Na een volle dag te hebben genoten, was het tijd om te genieten van een heerlijk diner. De dag werd met een kwinkslag geëvalueerd door de ‘beoordelingscommissie’ Dré van Dinther en Remco Strooij. Organisator Jurriëns Noord kreeg een pluim voor de zeer geslaagde jaarbijeenkomst. Hartelijk dank aan Douwe Offringa van Jurriëns Noord voor de geweldige organisatie!