Nieuwsbrief ledenvergadering juni 2022

Vakgroep Restauratie bij 750 jaar Gouda

Op vrijdag 24 juni jl. vond de ledenvergadering van de Vakgroep Restauratie plaats. Gastheer Den Hoed Aannemers uit Bergambacht ontving de leden gastvrij in Gouda. In deze vergadering mochten we ons nieuwste Vakgroep-lid Salverda Bouw uit ’t Harde verwelkomen. Met hun lidmaatschap komt het ledenaantal uit op 48. Op naar de 50 leden! Na de vergadering voegden de ouderlieden (gepensioneerde oud-leden) zich bij het gezelschap.

Gouda bestaat dit jaar 750 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, organiseert de stad talloze activiteiten. Eén van de meest spectaculaire evenementen is in het hartje van de stad te vinden bij de langste kerk van Nederland, de Sint-Janskerk. Door ‘Beleef Gouda op Grote Hoogte!’, dat mede dankzij Den Hoed Aannemers tot stand is gekomen, kan iedereen, die geen hoogtevrees heeft en van een beetje uitdaging houdt, wandelen op het dak van de kerk. Een kolfje naar de hand van onze Vakgroep-leden en onze ouderlieden, die na de vergadering de kerk met een bezoek vereerden. Via een enorme steiger wandelden de leden en de ouderlieden van de Vakgroep op een hoogte van zeker 25 meter bijna honderd meter over het dak van de Sint-Janskerk. Het uitzicht over de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard was fenomenaal.

Na de wandeling was het tijd voor de borrel, waarna de dag feestelijk werd afgesloten met een lekker etentje in het Best Western Plus City Hotel te Gouda. Het was een geslaagde bijeenkomst met dank aan gastheer Den Hoed Aannemers.