NIEUWSBRIEF   Nieuwsbrief december 2017
 

Vakgroep Restauratie stapt over naar EBN Certification

De audits voor de Erkenningsregeling Restauratie Bouwbedrijf (ERB) zullen vanaf 1 januari 2018 worden uitgevoerd door EBN Certification uit Capelle aan den IJssel.

De leden van de Vakgroep Restauratie zijn allen in het bezit van het ERB-certificaat. Restauratiedeskundigen en procesauditoren bezoeken jaarlijks restauratieprojecten en checken de gang van zaken op kantoor.

De zeven auditoren van EBN maakten op 21 november jl. kennis met de vijf restauratiedeskundigen, waarmee zij gezamenlijk aan de slag zullen gaan (zie foto). Wij wensen EBN veel succes en wijsheid toe!

Ledenvergadering Stadsschouwburg Utrecht

Op 24 november jl. werd de najaarsledenvergadering gehouden in de prachtige rijksmonumentale schouwburg in Utrecht (zie foto's). Lidbedrijf Koninklijke Woudenberg organiseerde een rondleiding in het door hen in 2016 volledig gemoderniseerde pand. Aansluitend op de ledenvergadering stelde de nieuwe certificeerder, EBN Certfication, zich voor aan de ledengroep.

Voorlichtingsbijeenkomsten vernieuwde ERB

In de afgelopen weken organiseerde de Vakgroep Restauratie vier voorlichtingsbijeenkomsten over de vernieuwingen in de Erkenningsregeling Restauratie Bouwbedrijf. Restauratiedeskundige Klaas Boeder ging in op de wijzigingen, die per 1 juli 2017 van kracht zijn. Bijzonder is dat de uitvoeringsrichtlijnen Historische houtconstructies en Historisch metselwerk zijn toegevoegd aan de ERB. Dit is belangrijk voor de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de Vakgroep-leden. Ook werd uitleg gegeven over de toepassing van de restauratieladder. De bedrijven dienen uiterlijk op1 juli 2018 te voldoen aan alle nieuwe eisen.

De bijeenkomsten werden gehouden in Vught, Amsterdam, Deventer en Amersfoort (zie foto) en werden bezocht door zo'n 65 personen; directeuren, bedrijfsleiders, KAM-coördinatoren en projectleiders.

info@vakgroeprestauratie.nl - tel. 033 465 94 65 - afmelden