NIEUWSBRIEF   Nieuwsbrief oktober 2017
 

Vakgroep Restauratie op nieuwe plek in Klooster Ter Eem, Amersfoort

De branchevereniging van erkende restauratie-bouwbedrijven is al sinds 2014 gehuisvest in het Rijksmonumentale klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem. Samen met het Nationaal Restauratie Centrum heeft de Vakgroep Restauratie nu een prachtige nieuwe plek gevonden in het klooster.

Op 4 oktober jl. opende Suzan Lammers, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de nieuwe ruimtes van beide organisaties. Zij roemde de samenwerking van de vele erfgoedorganisaties, die zich vestigen in het grote klooster.

Vakgroep Restauratie maakt zich sterk voor timmeropleiding

Vier leden van de Vakgroep Restauratie hebben gezamenlijk 15 medewerkers aangemeld voor de nieuwe brancheopleiding Specialist Restauratie Timmeren (MBO niveau 4). Deze opleiding is in september jl. van start gegaan in Leiden.

De voormalige restauratieopleiding op niveau 3 is in 2016 komen te vervallen. Voor de allround bouwopleidingen op niveau 3 zijn twee keuzedelen beschikbaar; Basisvaardigheden Restauratietimmeren en Basisvaardigheden Restauratiemetselen. Deze kunnen worden besteld bij Concreet Onderwijsprodukten in Harderwijk en zijn individueel digitaal te volgen.

De Vakgroep Restauratie ondersteunt het initiatief van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen om een goede nieuwe opleiding op niveau 4 te ontwikkelen. Vandaar dat een start kon worden gemaakt, met 15 studenten uit Vakgroep-kringen.

info@vakgroeprestauratie.nl - tel. 033 465 94 65 - afmelden