01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

Er gaat niets boven Groningen!

6-9-2022 | De jaarbijeenkomst van de Vakgroep Restauratie van afgelopen vrijdag vond plaats in Groningen. Het was een zeer geslaagde dag. De zon scheen uitbundig, de stad bruiste, het programma was leuk en het gezelschap aangenaam! De aftrap van de dag vond plaats in het prachtige monumentale Prinsenhof. Na de ontvangst lieten drie stadsgidsen de stad van haar mooiste kant zien. Grappige anekdotes werden verteld, interessante historie kwam voorbij en bovenal konden we ons vergapen aan al die prachtige monumenten, die de stad Groningen rijk is. 

’s Middags werden we met passend vervoer, een museale stadsbus, naar Fraeylemaborg vervoerd in Slochteren. Na een heerlijke lunch gingen we in groepen uiteen om de borg en het park eromheen te ontdekken. Het recent gerestaureerde Fraeylemaborg heeft een rijke historie en is een feest om te bezoeken.

Na een volle dag te hebben genoten, was het tijd om te genieten van een heerlijk diner. De dag werd met een kwinkslag geëvalueerd door de ‘beoordelingscommissie’ Dré van Dinther en Remco Strooij. Organisator Jurriens Noord kreeg een pluim voor de zeer geslaagde jaarbijeenkomst. Hartelijk dank aan Douwe Offringa van Jurriens Noord voor de geweldige organisatie!