01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

Weerzien op Paleis ’t Loo!

30-6-2021 | Eindelijk, na 1,5 jaar, was het zover: de eerste live ledenvergadering en excursie van de Vakgroep Restauratie sinds het begin van de coronapandemie. 

Organiserend Vakgroeplid Aannemersbedrijf Draisma ontving de leden feestelijk op ‘de gele zolder’ boven het stallencomplex van Paleis ’t Loo, waar de leden zijn bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot het ‘Manifest voor een betere kwaliteitsketen voor de instandhouding van monumenten’ en de Wet Kwaliteitsborging.

Tekst loopt door onder foto.

Bij de excursie gaf technisch directeur Wibo van der Jagt van Koninklijke Woudenberg uitleg over de grootschalige restauratie van Paleis ‘t Loo en de omvangrijke asbestsanering daar. Dit is een gigantische opgave met vele uitdagingen, die overwonnen moesten worden. Directeur van Paleis ‘t Loo, Michel van Maarseveen, gaf een inkijkje in het omvangrijke programma van eisen waar de restauratie aan moest voldoen. Vakgroeplid Koninklijke Woudenberg is hier een mammoetklus aan het klaren!

Ook gastheer Vakgroeplid Aannemersbedrijf Draisma uit Apeldoorn is volop aan het werk in Paleis ’t Loo. Draisma is al enige jaren betrokken bij de grootschalige renovatie als ambassadeur van Paleis ‘t Loo. Momenteel transformeert Draisma de westvleugel van het paleis tot restaurantvleugel, door Robert van der Pol, unitleider restauratie bij Draisma toegelicht.

Bijzonder dat twee Vakgroepleden tegelijk mooi werk verrichten aan één van Nederlands bekendste rijksmonumenten. Daar zijn we trots op!